Don't miss

Stevia

By on December 4, 2016
Stevia

Stevia este un indulcitor cu zero calorii care contine rebauzioda A si se extrage din planta Stevia rebaudiana, planta nativa a partilor tropicale din America de Sud si de Nord. Este disponibila pe piata ca supliment dietetic sub forma de lichid. Stevia se foloseste in cantitati foarte mici pentru ca este de aproximativ 250 de ori mai dulce decat zaharul, astfel ca este potrivit in folosirea dietelor cu calorii reduse sau pentru mentinerea pierderii in greutate.

Cat de sigura este stevia?

Stevia nu este otravitoare si nu pare sa cauzeze cancer. S-ar putea sa existe anumite confuzii in cercetarile efectuate asupra soarecilor folosind steviosizi, care duc la dezvoltarea tumorilor. Stevia rebaudiana contine atat rebauzioda A cat si steviosizi, insa niciun studiu nu a aratat pericole in urma consumului de rebauzioda A. Stevia este folosita in Japonia decateva decenii, iar multe persoane din Statele Unite folosit stevia ca supliment dietetic fara niciun fel de problema.

Pudra de stevie este disponibila la borcan si pachete individuale si poate fi folosita ca zaharul obisnuit. Stevia este stabila la temperaturi ridicate, astfel se poate folosi la prepararea mancarurilor si la coacere. Unele produse contin ingrediente aditionale, de exemplu eritritol, pentru a incarca produsul, ceea ce face mai usoara masurarea indulcitorului. Stevia poate fi achizitionata si sub forma lichida, dar poate fi complicat pentru ca se foloseste in cantitati mici. Folosirea de prea multa stevie lichida poate rezulta intr-o aroma amara. Indulcitorul lichid de stevie poate fi facut si din pudra de frunze de stevie.

Potrivit mai multor studii, stevia este un sprijin excelent in pierderea in greutate deoarece nu are calorii si reduce apetitul pentru dulciuri si grasimi. Acest efect al steviei reduce caloriile (glucoza).

Stevia regularizeaza insulina si deci corpul primeste si depoziteaza mai putine grasimi. Mecanismele senzatiei de foame se reduc din cauza efectului pe care il are stevia asupra hipotalamusului care regularizeaza foamea, apetitul si senzatia de satietate. Persoanele se simt mai repede satisfacute si deci mananca mai putin si pierd in greutate.


Share

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *